Confituur Boekhandels

Confituur? Huh?
Geen idee wat de Confituur Boekhandels zijn? Lees dan zeker verder!

For a change, this article won’t be translated to English because it’a about a Dutch bookstore, in case you do want to have a look at their website, you can find it here.

“Confituur bevat alle soorten fruit. Het is een smeltkroes van kleuren, formaten en smaken. Confituur is nu ook een belangenvereniging, een verzamelplaats, een kleurrijk verbond van onafhankelijke boekhandels in Vlaanderen. Stuk voor stuk kwaliteitsvolle winkels met een eigen gezicht en een grote liefde voor het boekenvak.”

Deze introductie tot de Confituur Boekhandels kan je vinden op hun website. Het is dus met andere woorden een vereniging van allemaal verschillende onafhankelijke boekhandels verspreid over heel Vlaanderen. Je kan ze vinden in Antwerpen, Mechelen, Genk, Heist-op-den-Berg, Gent, Leuven, Brussel, Brugge, Oostende …

Een Confituur Boekhandel waar ik zelf al langsging is Het Voorwoord in Heist-op-den-Berg.

Het Voorwoord

Boekhandel Het Voorwoord(Foto van hetvoorwoord.be)

Het Voorwoord is niet zomaar een boekenwinkel. Ze verkopen er Nederlandstalige en Engelstalige boeken (nieuw of tweedehands), maar daarnaast kan je er ook een lekker kopje koffie of thee drinken tussen alle boeken.

Het is echt een paradijs voor boekenliefhebbers zoals mezelf: overal boeken. Van boven tot beneden staat deze winkel vol met rekken die uitpullen van de boeken.
Ze organiseren ook vaak lezingen over nieuwe boeken, poëzie, noem maar op!

Geen zin om helemaal naar Heist-op-den-Berg te rijden, maar wil je wel één (of meer) boeken kopen? Het Voorwoord heeft ook een webwinkel waar je tweedehands en zelfs Engelse boeken kan kopen tegen een voordelige prijs (bijvoorbeeld: Alice in Wonderland kost er tweedehands €3,50). Je kan dan kiezen of je de boeken zelf gaat afhalen of je het pakketje met de post laat versturen.

Ik kocht er zelf al twee tweedehands boeken: The Lion, the Witch and the Wardrobe (van C.S. Lewis) en Lord of the Flies (van William Golding). Ze zien er niet meer perfect uit, maar voor die paar euro kan je ze niet laten liggen!

Ben je echt helemaal in de ban van de boeken? Dan kan je in het Voorwoord (of op hun website) nog een leuk T-shirt kopen met bekende filosofen erop. Hieronder kan je twee designs zien. De kleuren van het shirt en de opdruk kan je helemaal zelf kiezen.


(Foto’s van hetvoorwoord.be)

Het Voorwoord bevindt zich in de Noordstraat 2 bus 3
2220 Heist-op-den-Berg.

 

Had jij ooit al gehoord van de Confituur Boekhandels?

 

~ Hannelore

Advertisements

2 thoughts on “Confituur Boekhandels

  1. Emile Clemens says:

    Helemaal juist. Kocht er onlangs de nieuwe van Umberto Eco en een paar delen uit de Belgica-reeks. Ook te combineren met een bezoek aan de planten- en brokantemarkt op zondagochtend.

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s