Yummy Yoghurt Cake

 photo Yoghurt Cake 1_zpsn2njb4jl.jpg

Ik sta heel graag in de keuken, vooral dan om te bakken. Voor mij mag bakken echter liefst snel en gemakkelijk zijn, met zo weinig mogelijk afwas achteraf. Enkele jaren geleden kreeg ik hier het perfecte recept voor van Hannelore. Ondertussen ken ik het al vanbuiten en maak ik het iedere keer ik zin heb in iets snel. Cake vind ik vaak te droog, maar deze yoghurt cake van Hannelore is smeuïger en helemaal niet zo zwaar. Daarom wilde ik dit geweldige en simpele, maar toch niet zo bekende, recept voor cake graag met jullie delen.

I like to spend time in the kitchen, especially for baking. To me baking should be quick and easy, however, with not a lot of cleaning afterwards. A couple of years ago I got the perfect recipe from Hannelore. By now, I know it by heart and it’s become my go-to recipe whenever I’m in the mood for something quick. I usually think cake is way too dry, but Hannelore’s yoghurt cake isn’t dry at all and also less heavy. That’s why i really wanted to share this amazing and easy, but not so well-known, recipe for cake with you.

 photo Yoghurt Cake 2_zpso0p3kgxh.jpg

Tussen de ingrediënten staat eigenlijk niets speciaal. De meeste onder jullie zullen dit allemaal wel in huis hebben. Één van de troeven vind ik ook dat je geen boter nodig hebt, dus eet je sowieso al minder vet en ongezond. Wat je wel nodig hebt zet ik hier eventjes op een rijtje:

  • een bakvorm
  • een mengkom
  • een klopper

For the ingredients you really won’t need anything special. Most of you will probably have everything you need right at home. I also like the fact that you don’t need any butter for this recipe, which automatically makes it less fat and unhealthy. Here’s a list of all the things you will need:

  • a cake pan
  • a bowl
  • a whisk (beater)

 photo Yoghurt Cake 3_zpsnihty9pb.jpg

Dat is ook meteen al de afwas die je zult hebben, want je hebt niets van maatbekers nodig. Je gebruikt namelijk het potje yoghurt, dat je nodig gaat hebben, als maatbeker.

  • 1 potje natuur yoghurt
  • 2 potjes kristalsuiker (die je afmeet met het yoghurt potje)
  • 3 potjes bloem (gebruik ook weer datzelfde yoghurt potje)
  • 1 potje maïsolie (yep, het yoghurt potjes)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • een half pakje bakpoeder (je kunt ook gewoon zelfrijzende bloem gebruiken en het bakpoeder weglaten)
  • en tot slot 3 eieren.

Nu kunnen alle ingrediënten in de mengkom. Begin eerst met de yoghurt, zodat je nadien het lege potje kunt gebruiken natuurlijk.

This is also all you’ll have to clean up later, because you don’t even need measuring cups. You are going to use the pot of the yoghurt, that you’ll need, as a measuring cup.

  • 1 pot of plain yoghurt
  • 2 pots of crystal sugar (that you’ll measure with the yoghurt pot)
  • 3 pots of flower (use that same yoghurt pot again)
  • 1 pot of maize/corn oil (yes, the yoghurt pot)
  • 1 small packet of vanilla sugar
  • half a packet of baking powder (you can also use self-rising flower instead and leave away the baking powder)
  • and finally 3 eggs

Now we can simply add all the ingredients to the bowl. Start off with the yoghurt, so you can then use the empty pot of course.

 photo Yoghurt Cake 4_zpszort1goo.jpg

 photo Yoghurt Cake 5_zps3aa5ndcw.jpg

 photo Yoghurt Cake 6_zps5k3yuzwd.jpg

Vervolgens meten we de kristalsuiker, de bloem en de maïsolie af en ook dat mag allemaal bij in de kom. Hierna mag je het yoghurt potje ook meteen weggooien.

Next you measure the crystal sugar, the flower and the corn oil, so you can also add all of that. When you’re done with this you can get rid of the yoghurt pot too.

 photo Yoghurt Cake 7_zpsd3d8uv9v.jpg

Ten slotte voeg je de vanillesuiker, het bakpoeder en de eieren nog toe.

Finally you just add the vanilla sugar, the baking powder and the eggs.

 photo Yoghurt Cake 8_zpsx197yaad.jpg

 photo Yoghurt Cake 9_zpscspcb1ma.jpg

 photo Yoghurt Cake 10_zpsp0ucbuxc.jpg

Eens alles in de kom zit meng je de ingrediënten tot je een gele homogene massa krijgt.

Once everything is in the bowl you mix the ingredients until you’ve got a yellow homogeneous dough.

 photo Yoghurt Cake 11_zpsz1cs2amn.jpg

Dan mag het mengsel in de bakvorm en ten slotte in de oven. Deze bakvorm van Tupperware is trouwens ook een echte aanrader. Je hoeft hem vanbinnen enkel wat nat te maken, dus geen geknoei met boter om in te vetten. Daarbij: hoe minder boter, hoe gezonder.

Then you can pour the dough into the cake pan and finally put it into the oven. This cake pan by Tupperware is also one of my favourites. You just have to make it a little bit wet on the inside, so no spilling with butter while greasing the pan. Also: the less butter, the healthier.

 photo Yoghurt Cake 12_zpsn4m0gzvo.jpg

Hoe lang je de cake in de oven laat hangt echt van je oven af. Ik zet mijn oven meestal op 170°C voor zo’n 45 min. Na die 45 min. prik je best eens in de cake met een mes, vork of stokje. Blijft er nog deeg aanhangen dan mag de yoghurt cake nog enkele minuten in de oven blijven staan.

How long you leave the cake in the oven for, really depends on your oven. I’ll usually put mine on 170°C for about 45 min. After the 45 min. I’ll stick a knife, fork or stick into it. If there’s still some dough sticking on the knife, I’ll leave the yoghurt cake in for a couple more minutes.

 photo Yoghurt Cake 13_zpsffby27bl.jpg

Eens er geen deeg meer blijft plakken mag je de cake uit de oven halen, laten afkoelen, serveren en… smullen maar. Het is geen wonder dat yoghurt cake één van mijn favoriete recepten is. Het is gemakkelijk, lekker, niet droog of te ongezond en echt helemaal niet veel werk. Natuurlijk mag je de yoghurt cake nog naar hartenlust versieren of er dingen bijvoegen, zoals ijs of slagroom.

Once there’sni dough sticking to your knife anymore you can take the cake out of the oven, let it cool, serve it up and… enjoy. It’s really not astonishing that yoghurt cake is one of my favourite recipes. It’s easy, delicious, not dry or too unhealthy and hardly any work. Of course you can still decorate the yoghurt cake the way you like it or add whatever you want, like ice cream or whipped cream.

 photo Yoghurt Cake 14_zpss2fpviss.jpg

Geniet ervan!
Hadden jullie al eens van yoghurt cake gehoord?
Hopelijk proberen jullie dit receptje zeker eens uit.

Enjoy!
Had you ever heard of yoghurt cake before?
I hope you’ll definitely give this recipe a try.

~ Lilyth

Advertisements

7 thoughts on “Yummy Yoghurt Cake

  1. Estrella says:

    Lijkt me heerlijk! Deze ga ik zeker vermelden in de eerstvolgende reads of the week op m’n blog!

    PS. Je mag vandaag je linkje spammen op mijn blog!

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s